Alves droomt nog van WK 2022

Dani Alves kan door een blessure niet met Brazilië naar het WK. De rechtsback hoopt er over vier jaar nog wel bij te zijn.

Ondanks zijn leeftijd voelt de 35-jarige speler van Paris Saint-Germain zich nog goed. "Ik zie mezelf niet als een veteraan. In mijn geest voel ik me zelfs nog een jongen van dertien. Wie weet ben ik er in 2022 nog bij", schrijft Alves op Instagram. "Mijn lichaam is dan 39, maar ook dan heb ik nog de 'spirit' van een 17-jarige."

Dani Alves hield afgelopen dinsdag een kruisbandblessure over aan de gewonnen bekerfinale van PSG tegen Les Herbiers. Hij moet daarom worden geopereerd. Alves benadrukt dat hij een mooie carrière heeft gehad. "Niemand hoeft voor mij een traan te laten. Ik heb mijn dromen wel waargemaakt."

Brazilië begint het WK in Rusland op 17 juni met de wedstrijd tegen Zwitserland. De andere twee landen in groep E zijn Costa Rica en Servië. Alves speelde tot nu toe 107 interlands voor de Seleção. Alleen Roberto Carlos (125) en recordhouder Cafu (142) hebben er meer achter hun naam staan.