Kampong slaat met shoot-outs eerste slag in het Wagener Stadion

Na een gelijk opgaande wedstrijd, waarin er goed werd verdedigd en kansen niet benut, hebben de hockeyers van Kampong de eerste wedstrijd in de best-of-three om de landstitel gewonnen van Amsterdam. Na een 1-1 eindstand, bleek Kampong weer niet te verslaan in de shoot-outs. Wederom pakte doelman David Harte de hoofdrol door in drie van de vijf shoot-outs als winnaar uit de strijd te komen. Zaterdag is het tweede duel in Utrecht.

Kampong begon sterk aan de finale, maar het was juist Amsterdam dat na een harde klap van Teun Rohof via Tijn Lissone de 1-0 maakte. Kampong sloeg terug met een bijna hetzelfde doelpunt. Martijn Havenga flatste hard voor, wie anders dan Philip Meulenbroek die van dichtbij de tip-in maakte. 1-1.

Amsterdam forceerde wel strafcorners, maar was hierin niet succesvol. Een van de hoogtepunten van deze wedstrijd was de Utrechtse reactie op de turn die Justin Reid-Ross maakte voor Valentin Verga. Op deze manier scoorde Verga tegen Bloemendaal vorige week de 2-2. Maar internationals Sander de Wijn en Lars Balk – met strafcornermasker op – maakten een schitterend block, waaruit een bijna dodelijke counter volgde.

In het derde en vierde kwart nam Kampong langzaam het initiatief, kreeg ook strafcorners en kansen, maar die werden niet benut door Martijn Havenga, Jasper Luikx en Teun Kropholler. Sander de Wijn werd steeds dominanter in het vierde kwart. Hij forceerde ook de strafcorner drie minuten voor tijd, waaruit Havenga keihard op de paal pushte. Kampong was net wat sterker in dat laatste kwart, maar wist niet door te drukken. Dus volgden er shoot-outs, waar Kampong met veel vertrouwen inging, nadat ze al vier play-off wedstrijden op shoot-outs hadden gewonnen.

Kampong miste shoot-outs, maar vond toch weer David Harte als redder. Teun Rohof miste de laatste shoot-out.

Amsterdam-Kampong 1-1 (1-1)
’11 Tijn Lissone 0-1
’23 Philip Meulenbroek 1-1