De Graafschap troeft Telstar af in spektakelstuk

De Graafschap is nog twee duels verwijderd van promotie naar de Eredivisie. De club uit Doetinchem slaagde erin om Telstar toch nog te verslaan.

Na de kleine nederlaag in de heenwedstrijd (3-2 voor Telstar) wist De Graafschap wat het te doen stond. De thuisploeg begon uitstekend aan de wedstrijd, want na vier minuten was die achterstand uit de eerste wedstrijd al weggewerkt. Lars Nieuwpoort opende de score vanuit een hoekschop.

Het team van trainer Henk de Jong zette daarna door. De 2-0 kon bijna niet uitblijven en opnieuw viel de treffer uit een hoekschop. Daryl van Mieghem vond Youssef El Jebli, die met een rake kopbal de voorsprong voor de Doetinchemse club verdubbelde. De Graafschap verzuimde vervolgens verder uit te lopen en daardoor kwam Telstar terug in de wedstrijd.

Binnen een kwartiertje na de pauze zorgde Mo Hamdaoui voor de 2-1, een tussenstand waarmee De Graafschap op basis van uitdoelpunten nog steeds zou doorgaan. Halverwege de tweede helft zag het er voor de gastheer nog beter uit toen Fabian Serrarens op aangeven van El Jebli de marge weer op twee goals bracht.

Dat was de inleiding van een spectaculair slotstuk, want na een overtreding van doelman Filip Bednarek maakte Andrija Novakovich uit een strafschop de 3-2. Van een verlenging kwam het echter niet. Van Mieghem gaf een harde voorzet die door niemand werd aangeraakt en de bal viel daardoor in de verre hoek zomaar binnen: 4-2.

De Graafschap wist die score over de streep te trekken en in de finale van de nacompetitie staat de ploeg donderdag en zondag tegenover Roda JC of Almere City. De winnaar van dat tweeluik speelt volgend seizoen in de Eredivisie. De Superboeren degradeerden twee jaar geleden via de nacompetitie naar de Jupiler League.