Jongen in Oss beroofd van telefoon

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd in Oss een 15-jarige jongen onder bedreiging van een wapen beroofd van zijn telefoon. De politie is op zoek naar getuigen of mensen die meer weten.

Rond 1.30 uur fietste de 15-jarige jongen over de Docfalaan in zijn woonplaats. Bij het mortuarium werd hij van zijn fiets getrokken door drie gemaskerde mannen van rond de 20 jaar oud. Ze kwamen uit de bosjes gesprongen. Onder bedreiging van iets dat op een vuurwapen leek werd de jongen gedwongen zijn spullen in te leveren. Met onder meer de telefoon van de jongen gingen de drie er weer vandoor. De smartphone werd even later teruggevonden in de bosjes.

Onder de indruk
Het slachtoffer raakte niet gewond bij de beroving, maar was uiteraard flink onder de indruk van wat hem is overkomen: “Gelukkig gaat het nu al een beetje beter, maar zoiets heeft natuurlijk een behoorlijke impact. We hopen dat de daders snel gepakt kunnen worden”, zo laat de moeder van het slachtoffer weten.

De politie zoekt getuigen
De politie is op zoek naar getuigen van deze ernstige beroving en roept iedereen die meer weet op om zich te melden, desnoods anoniem. In de buurt van de plek waar de jongen beroofd is onder meer onderzocht of er camerabeelden zijn waarop iets te zien is. Tips kunnen worden doorgegeven via 0900-8844. Anoniem informatie delen kan via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.