Real Madrid maakt er zes tegen Celta

Real Madrid heeft zich met een ruime zege op Celta de Vigo hersteld van de midweekse nederlaag bij Sevilla.

In de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen wist Real zich te verzekeren van de derde plek in La Liga. Coach Zinédine Zidane wisselde zijn team op liefst acht posities ten opzichte van het duel in Sevilla. Binnen het kwartier was het al raak toen Gareth Bale op aangeven van Luka Modric via de binnenkant van de paal het doelnet vond.

Nadat een Celta-doelpunt van Maximiliano Gómez was afgekeurd wegens buitenspel, zorgde Bale ook voor de 2-0. Op de rechterflank bij de achterlijn passeerde de Welshman prachtig zijn tegenstander Jonny Castro, waarna Bale met zijn linker hoog raak knalde. Isco maakte er voor de pauze nog 3-0 van door vanaf links naar binnen te komen en uit te halen.

Real Madrid was na de pauze alweer snel trefzeker, dit keer was het Achraf Hakimi die afrondde uit een pass van Karim Benzema. Een eigen doelpunt van Sergi Gómez leverde het vijfde Madrileense doelpunt op en in de laatste tien minuten bepaalde Toni Kroos de eindstand op 6-0.

Volgende week sluit Real de Spaanse competitie af met een uitwedstrijd tegen Villarreal. Alleen bij een overwinning kan de ploeg van Zidane nog tweede worden. Rivaal Atlético Madrid moet dan wel in eigen stadion van middenmoter Eibar verliezen.

Uitslagen La Liga zaterdag:
Real Sociedad - Leganés 3-2
Deportivo la Coruna - Villarreal 2-4
Real Betis - Sevilla 2-2
Deportivo Alavés - Athletic Club 3-1
Eibar - Las Palmas 1-0
Getafe - Atlético Madrid 0-1
Girona - Valencia 0-1
Real Madrid - Celta de Vigo 6-0