Borussia Dortmund neemt afscheid van trainer Stöger

Peter Stöger zat zaterdag voor het laatst op de bank bij Borussia Dortmund. De club gaat op zoek naar een nieuwe hoofdcoach.

Dortmund sloot het seizoen af met een uitwedstrijd bij Hoffenheim, die met 3-1 werd verloren. Na afloop bevestigde Stöger wat Bild enkele weken terug al meldde, namelijk dat zijn aflopende contract niet wordt verlengd. "Dat hebben we samen enige tijd geleden al besloten. Een frisse wind, met een nieuwe coach, is goed voor deze club."

Peter Stöger nam in december het stokje over van Peter Bosz, die vanwege teleurstellende resultaten al na een paar maanden was ontslagen. Bosz werd met zijn elftal uitgeschakeld in de Champions League en onder leiding van Stöger strandde BVB al in de achtste finales van de Europa League. Van de negentien duels met Bosz' opvolger won Dortmund er negen.

Borussia Dortmund is door de nederlaag in Hoffenheim vierde geworden in de Bundesliga. De club plaatste zich daarmee nog net voor de groepsfase van de Champions League. Hoffenheim en Bayer Leverkusen, de nummers drie en vijf, eindigden op evenveel punten als Dortmund.