Van Gaal en Robben bij afscheidswedstrijd Kuyt

Dirk Kuyt speelt op zondag 27 mei een afscheidswedstrijd in De Kuip en veel voormalige topspelers hebben toegezegd dat ze erbij zijn.

Onder meer Arjen Robben zal uitmaken van het Nederlands elftal dat in de tweede helft van de wedstrijd tegenover Feyenoord zal staan. Andere ex-internationals die dan weer in actie komen zijn Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Giovanni van Bronckhorst, Edwin van der Sar, Phillip Cocu en Ruud van Nistelrooy. Louis van Gaal is de coach.

Ronald Koeman, de huidige bondscoach van Oranje, zal bij deze gelegenheid Feyenoord coachen. Ook hij heeft oud-spelers tot zijn beschikking, zoals Patrick Lodewijks, Roy Makaay, Salomon Kalou en Lex Immers. In de eerste helft speelt Feyenoord tegen een elftal van oud-teamgenoten van Kuyt bij Liverpool en Fenerbahçe. Onder anderen Jerzy Dudek, Steven Gerrard, Xabi Alonso, Jamie Carragher, Robbie Fowler en Craig Bellamy maken dan hun opwachting.

Dirk Kuyt zette een jaar geleden een punt achter zijn carrière nadat hij met Feyenoord landskampioen was geworden. In de kampioenswedstrijd tegen Heracles Almelo maakte hij een hattrick (3-1). Vanaf komend seizoen is de 37-jarige Katwijker coach van Feyenoord Onder-19.