Muller doet goede zaken voor WTCR-kampioenschap

Voor de derde ronde van het FIA WTCR verplaatsten de teams en coureurs zich naar de Nürburgring. De toerwagens van het WTCR waren onderdeel van het programma rondom de 24 uren van de Nürburgring die deze zaterdag en zondag plaatsvindt op het 25 kilometer lange circuit.

FIA WTCR Nürburgring race 2

In de eerste race op zaterdag ging het al snel mis na de start. DTM-coureur René Rast die eenmalig een uitstapje maakt naar het WTCR kwam in aanvaring met Rob Huff, waarna ook de Belg Benjamin Lessennes erbij betrokken raakte. Voor alle drie de coureurs was dit einde race. Polesitter Pep Oriola was als beste weg, gevolgd door Esteban Guerrieri. Op de Nordschleife deel van het circuit wist de Argentijn de leiding over te nemen van Oriola. De eerste en tweede plaats van Oriola en Guerrieri kwamen niet meer in gevaar. De Belg Frederic Vervisch finishte op de derde plaats.

FIA WTCR Nürburgring race 3

Thed Björk mocht in race drie van pole vertrekken. De Zweed was al snelste weg en kon wegrijden van Vervisch. Net als in de eerste race was Huff opnieuw bij een aanrijding betrokken. Dit keer werd hij aangetikt door de Hongaar Norbert Michelisz. Coronel kon beide maar op het nippertje ontwijken, uiteindelijk werd de Nederlander net als in de vorige race opnieuw tiende. Vervisch was niet in staat om Björk aan te vallen voor de eerste plaats en daarmee pakte de regerend WTCC-kampioen zijn eerste zege van het seizoen. Op de derde plaats eindigde Yvan Muller.

De eerste race van het weekend vond al plaats op Hemelvaartsdag en werd gewonnen door Muller. Op de tweede plaats eindigde zijn teamgenoot Björk. Op plaats drie finishte Huff. Coronel was negende.

FIA WTCR Nürburgring race 1

Muller is de nieuwe leider in het kampioenschap. De Fransman neemt de eerrste plaats over van Tarquini. Voor de Italiaan verliep het weekend in Duitsland dramatisch. In de eerste twee races viel hij uit vanwege een crash en in de derde race stond hij niet aan de start omdat zijn auto niet op tijd terug was in de pits. Op de derde plaats in het kampioenschap staat Björk.

Volgende week staat de volgende ronde al op het programma. Het WTCR-circus is dan te gast op het Circuit Zandvoort. Naast Coronel zullen dan ook Prins Bernard Jr en Michael Verhaegen aan de start staan, beide met een Audi RS3 van Bas Koeten Racing.