Oppermachtige Rea wint World Superbikes-race in Imola, Van der Mark 6e

Jonathan Rea heeft op het circuit van Imola de eerste World Superbikes-race van het weekeinde gewonnen. Heel spannend werd het allemaal niet: de Kawasaki's waren veel te sterk en inhaalacties bleven grotendeels achterwege.

Rea pakte vanaf poleposition de leiding, gevolgd door teamgenoot Tom Sykes. De Kawasaki's sloegen gelijk een groot gat naar de drie fabrieks-Ducati's van Marco Melandri, Michael Ruben Rinaldi en Chaz Davies. Michael van der Mark begon vanaf plek twaalf en pakte in één ronde vier plaatsen.

Veel gebeurde er lange tijd niet, maar met zeven ronden te rijden was Rinaldi wat teruggevallen. Van der Mark reed daardoor vlak achter hem en de Rotterdammer zette de Yamaha er overtuigend voorbij, waarmee hij plek zes in handen pakte. Xavi Fores was het volgende doel, maar met ruim drie seconden leek het verschil naar de Spanjaard wat te groot.

Wat actie betreft bleef het daar verder wel bij en Rea kon zonder problemen naar de winst rijden, ruim voor Sykes. Hij had op zijn beurt dan weer een ruime voorsprong op Melandri en Davies, terwijl Fores ruim Van der Mark de vijfde plek pakte.