Mogelijk Black Panther-spinoff van de Wakanda-vrouwen

Het lijkt regisseur Ryan Coogler heel interessant een vrouwelijke spin-off te maken van Black Panther. De regisseur van de megahit van studio Marvel stelde tijdens een openbaar interview op het festival van Cannes dat de vrouwelijke personages in zijn film mogelijk nog belangrijker zijn dan de mannen.

"Er is een heel deel in het verhaal waar T'Challa niet in voorkomt, en waarin je eigenlijk alleen de vrouwelijke personages volgt", aldus Coogler. "Als ik eerlijk ben, is dat mijn favoriete deel in de film. Ik ontdekte dat pas toen ik de film zelf keek, ik had dat helemaal niet verwacht."

Coogler vindt dat dit deel van Black Panther bijna als een eigen film voelde. "Het was een opwindend stuk, waarin we meeleven met drie actrices die gemakkelijk op eigen kracht een hele film in de reeks zouden kunnen dragen. Ik zou het ontzettend interessant vinden zo'n film te maken. Het zou geweldig zijn als we dat zouden kunnen doen" reageert hij op de vraag of een spin-off er mogelijk in zit.

In de comicboeken van Marvel is inderdaad een spin-off van Black Panther, dus helemaal ondenkbaar is het niet. Zeker niet gezien het succes van de film. Black Panther brak afgelopen voorjaar vrijwel alle bioscooprecords, maar is inmiddels voorbijgestreefd door Avengers: Infinity War. Ook van Marvel.

Cooglar wil vrouwelijke Black Panther maken
Cooglar wil vrouwelijke Black Panther maken (Foto: BuzzE)