Rus Mazepin debuteert in GP3 met dominante zege in Barcelona

Coureur Nikita Mazepin heeft zijn debuut in de GP3 op de best mogelijke wijze afgerond. De nummer tien van het Europees Formule 3-kampioenschap van vorig jaar stapte over naar topteam ART in de GP3 en won in Barcelona gelijk de eerste race van het jaar. 

Polesitter Leonardo Pulcini - de eerste niet-ART-coureur op pole in twee jaar - kende een zeer slechte start en viel gelijk terug naar plek vier, achter het ART-trio Mazepin, Anthoine Hubert en Callum Ilott.

De Fin Niko Kari vertrok namens het Nederlandse MP Motorsport als vijfde, maar kende een probleem en moest de pits in geduwd worden. Voor Kari's landgenoot Simo Laaksonen begon het ook niet best: men was een kabel van de auto vergeten te halen.

Een van de andere twee MP-coureurs, Dorian Boccolacci, deed het wel goed: de immer aanvallend rijdende Fransman had het mes weer eens tussen de tanden en verschalkte Pulcini, waardoor hij plek vier in handen pakte na vijf van de 22 ronden. 

Mazepin nam ronde na ronde afstand, terwijl Ilott achter de Rus de tweede plek pakte door teamgenoot Hubert te passeren. In het achterveld opende Alessio Lorandi de aanval op de negende plek van Jake Hughes, maar dat ging niet goed en de Italiaan stuiterde daarbij stevig door het grind.

In de slotfase sloeg Hubert weer terug tegen Ilott, terwijl Pulcini en Boccolacci tekeer gingen in het duel om plek vier. Mazepin werd ondertussen niet meer bedreigd en de Rus won zijn allereerste GP3-race, voor teamgenoten Hubert en Ilott. Pulcini eindigde als vierde, Boccolacci als vijfde.