Kubica niet blij met huidige Williams

Robert Kubica is blij dat hij eindelijk weer een vrijdagtraining af heeft kunnen werken. De Pool raakte voorafgaand aan het seizoen 2011 zwaargewond bij een rallyongeval en een lange revalidatie volgde. Het harde werken werd vandaag in Spanje beloond met een vrijdagsessie voor Williams, maar van de bolide werd de coureur allerminst blij.

Kubica eindigde op de negentiende en voorlaatste plek op 3,3 seconden van snelste man Valtteri Bottas, maar was hiermee wel ruim sneller dan teamgenoot Lance Stroll. "Het is moeilijk te zeggen dat het leuk was, want de balans van de auto was verschrikkelijk slecht en de auto was zeer lastig te besturen. Ik ben tevreden met hoe de sessie verlopen is en hoe ik omging met de lastige omstandigheden en de verschrikkelijke balans."

"Het klinkt raar om te zeggen, maar met plek negentien ben ik best blij. Om er echt van te kunnen genieten moet je een auto hebben die bij jouw rijstijl past en je de ruimte geeft om er mee te rijden. Helaas bevinden wij ons nu in de situatie dat we wel rondrijden op de baan, maar niet lekker kunnen rijden met de auto. Dat is niet leuk en hard werken. Het is harder werken op vier seconden achterstand dan dat je vooraan vecht voor de laatste tienden."

Volgens Kubica weet Williams dat de auto met fundamentele problemen kampt, maar deze kunnen niet snel verholpen worden. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan oplossingen, maar deze laten nog enige tijd op zich wachten.

Ondertussen heeft Williams ook bekendgemaakt dat hoofdontwerper Ed Wood na twaalf jaar het team zal verlaten. Persoonlijke omstandigheden zouden hier aan ten grondslag liggen.