Elia: "Komend seizoen weer tijd voor kampioenschap van Feyenoord"

Eljero Elia sleepte vorig seizoen met Feyenoord de landstitel in de Eredivisie in de wacht, maar dit seizoen was het verval groot bij de club.

De Rotterdammers eindigden op de vierde plek met een achterstand van zeventien punten op landskampioen PSV, waar de KNVB Beker wel werd gewonnen. Elia kan niet goed oordelen waarom Feyenoord dit seizoen zo matig presteerde. "Ik ben vooral trots dat we het vorig jaar kampioen zijn geworden en dat ik daar een groot aandeel in mocht hebben", vertelt de vleugelaanvaller in gesprek met De Telegraaf.

"De nieuwe jongens moeten, denk ik, wennen. Dat is logisch, want dat moest ik ook. In mijn eerste jaar pakten we de beker en het jaar daarna moest ik er staan. Dat lukte. Ook dit jaar won Feyenoord de beker, dus is het komend seizoen weer tijd voor het kampioenschap."

De 31-jarige aanvaller stapte afgelopen zomer over naar Istanbul Başakşehir en met die club kan hij nog kampioen van Turkije worden. "We moeten positief blijven, maar door een onnodig gelijkspel tegen Sivasspor wordt het heel moeilijk. Opgeven komt in mijn woordenboek niet voor."