Sky Italia: 'Arias bijna rond met Juventus'

PSV'er Santiago Arias lijkt op weg naar de uitgang bij PSV. De rechtsback gaf al aan weg te willen en zou nu bijna rond zijn met Juventus.

Gianluca Di Marzio weet te melden dat de gesprekken zich inmiddels in een vergevorderd stadium bevinden, al ontkent Juventus dat Arias nu al in Italië is voor een medische keuring. De journalist van Sky Italia onthult voorlopig niet hoe veel geld er met de overgang gemoeid zou zijn. Arias heeft nog een contract voor één jaar bij de Eindhovenaren.

Bij PSV streek hij neer in 2013. Voor minder dan één miljoen euro nam de club hem over van Sporting Portugal en een kleine tweehonderd wedstrijden later is hij een veelvoud waard. De Colombiaans international geldt als een sterkhouder bij de Brabantse topclub, waarmee hij drie kampioenschappen vierde. Ook won hij twee keer de Johan Cruijff Schaal. Europees succes bleef uit, maar mogelijk dat hij dat bij Juventus kan bewerkstelligen.

Bij La Vecchia Signora zou hij gelden als de opvolger van Lichtsteiner. De Zwitserse verdediger heeft onlangs aangegeven dat hij de nadagen van zijn carrière elders wil slijten. De Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport meldde overigens afgelopen winter al dat Arias op de radar stond bij de aanstaande kampioen van de Serie A. Die bewering lijkt nu dus te kloppen.