Coquard sprint naar zege in Vierdaagse van Duinkerke, Wippert opnieuw derde

Bryan Coquard heeft de vierde etappe van de Vierdaagse van Duinkerke op zijn naam geschreven. De Franse wielrenner was na een etappe van 172,5 kilometer in Mont Saint-Eloi de snelste in de sprint. Jasper de Buyst kwam als tweede over de streep, voor Wouter Wippert, die voor de tweede dag op rij als derde over de finish kwam. Coquard is ook de nieuwe leider in de Franse rittenkoers.

Julien Duval (AG2R La Mondiale), Lasse Norman Hansen (Aqua Blue Sport) en Jonas Rickaert (Sport Vlaanderen - Baloise) waren de vroege vluchters van de dag. Het drietal kreeg een goede drie minuten van het peloton, maar op twintig kilometer van de meet werd de Fransman Duval als laatste van de vroege vluchters teruggepakt.

Valentin Madouas (Groupama - FDJ) en Julian Antomarchi (Roubaix Lille Métropole) probeerden het nog om in de finale weg te raken, maar met vijf kilometer van de streep werden ze ook ingerekend door het peloton. In de sprint op een licht oplopende strook bleek Coquard over de snelste benen te beschikken. Coquard neemt de leiderstrui over van de Belg Timothy Dupont, die de dag ervoor de leiderstrui weer had overgenomen van de Fransman. Coquard heeft in het algemeen klassement nu een voorsprong van tien seconden op Dupont.