IJshockeyers Bruins stunten met Tsjechië na uitschakeling in NHL

Voor de ijshockeyers van de Boston Bruins is het allemaal hartstikke vervelend dat ze deze week zijn uitgeschakeld in de play-offs van de NHL, maar voor de Tsjechische nationale ploeg is het geweldig: David Pastrnak en David Krejci konden zich zo bij de ploeg voegen op het WK en dat leverde donderdagavond gelijk een stunt op.

De Tsjechen hebben het erg lastig in groep A, na nipte zeges op Slowakije (na overtime) en Zwitserland (na shootouts) en een nederlaag tegen Zweden. Het duel tegen de ijzersterke Russen moest eigenlijk gewonnen worden en daar kwamen Bruins-sterren Pastrnak en Krejci bijzonder goed bij van pas.

Toch leek het al snel weer fout te gaan, want na krap een minuut opende Nikita Nesterov namens de Russen de score. Een klein kwartier later werkten Philadelphia Flyers-speler Radko Gudas en Pastrnak samen, waarna ze Krejci in staat stelden de gelijkmaker te scoren.

Het indrukwekkende Bruins-duo combineerde niet veel later nog eens en dit keer profiteerde Dimitrij Jaskin door de 2-1 op het bord te zetten. Mikhail Grigorenko zette de Russen al na één minuut in periode twee op gelijke hoogte, maar Pastrnak pikte niet veel later een rebound van een schot van Krejci op en tekende voor de 3-2.

Bijna gelijk daarna was het Alexander Brabanov die namens Rusland de 3-3 maakte, waarna in reguliere speeltijd niet meer gescoord werd. Dat veranderde in overtime: Krejci bezorgde de puck bij teamgenoot Pastrnak en hij werkte deze op fraaie wijze in het doel, waardoor de Tsjechen een verrassende en zeer belangrijke zege bij konden schrijven.

Slowakije won in dezelfde groep met 3-1 van Frankrijk, terwijl de Amerikanen in groep B met grote moeite van Letland wonnen: 3-2 na overtime. Canada was daar met 5-0 te sterk voor Noorwegen en gaat samen met de VS aan de leiding.

Tsjechië - Rusland (Bron: YouTube)