Verbruggen bezorgt Den Bosch zege in laatste minuut

Den Bosch heeft de eerste finalewedstrijd van Amsterdam gewonnen. Aan de Oosterplas werd het 3-2. Marlies Verbruggen maakte het winnende doelpunt in de laatste minuut.

In de zeventiende minuut, vlak voor het einde van het eerste kwart, kwam Amsterdam op voorsprong. Eva de Goede sleepte de eerste corner van Amsterdam over de grond tegen de plank.

Aan het begin van het tweede kwart maakte Den Bosch de gelijkmaker. Na een slordige terugspeelbal van Lauren Stam op Jacky Schoenaker kwam de bal terecht bij Marlies Verbruggen. Zij legde ‘m breed op Lidewij Welten, die op keepster Anne Veenendaal schoot. In de rebound schoot Welten alsnog raak.

In de 45ste minuut maakte Amsterdam de 1-2. Het was een lekker spitsengoaltje van Kelly Jonker. Noor de Baat draaide weg bij Sanne Koolen en gaf de bal voor op Jonker, die ‘m van dichtbij binnentipte. Verdediger Pien Sanders grijpt niet sterk in.

Het was Frédérique Matla die Den Bosch in de 59ste minuut uit hun vijfde corner met een sleeppush op gelijke hoogte bracht: 2-2. Amsterdam vroeg de videoscheidsrechter aan, maar die keurde het doelpunt goed. In de laatste minuut maakte Verbruggen de winnende goal.

Den Bosch-Amsterdam 3-2
’17 Eva de Goede 0-1
’18 Lidewij Welten 1-1
’45 Kelly Jonker 1-2
’59 Frédérique Matla 2-2 (sc)
’70 Marlies Verbruggen 3-2