FOK! Wat een weer: geen code geel meer

Er komen mistbanken voor, in het westen is lokaal ook dichte mist mogelijk. Daarom is er voor Zuid-Holand en Utrecht code geel afgegeven door het KNMI. In de ochtend lossen de mistbanken op en is het zonnig. Wel ontstaan er in de loop van de middag landinwaarts op veel plaatsen stapelwolken, maar het blijft overal droog. De temperaturen lopen op naar waarden tussen 16°C aan de kust tot lokaal 20°C landinwaarts.

De wind is zwak en variabel en wordt in de loop van de ochtend overal zuidoostelijk. In de middag gaat de wind in de kustgebieden vanaf zee waaien. In de avond wordt de wind overal oostelijk, boven het Waddengebied en het IJsselmeer neemt de wind dan toe naar matig.

In de nacht naar zaterdag zijn er wolkenvelden aanwezig maar blijft het droog. Onder de bewolking koelt het minder ver af dan afgelopen nacht, de minimumtemperaturen liggen rond 11°C. De zuidoostenwind blijft zwak, langs de kust matig.

Zaterdag is er vrij veel hoge bewolking aanwezig, toch zal de zon wel geregeld te zien zijn. Het blijft droog en het wordt een stuk warmer, met maximumtemperaturen die uiteenlopen van 20°C aan de kust tot 23°C verder landinwaarts. De wind blijft zuidoostelijk en zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Inmiddels is code geel weer opgelost  

Nederland
 

Een molen in de avondschemering (Foto: Iteejer)
Een molen in de avondschemering (Foto: Iteejer)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!