Dumoulin niet helemaal tevreden met achtste plaats

Tom Dumoulin kwam in de zesde etappe, met de finish op de vulkaan de Etna, als achtste over de finish. De renner van Team Sunweb zag Simon Yates de roze trui van Rohan Dennis overnemen, maar was over zijn eigen rit niet helemaal tevreden.

"Ik zou tevreden zijn als ik echt het gevoel had dat ik de beste man was, maar dat was ik zeker niet vandaag", aldus Dumoulin na afloop van de rit. "Het ging al met al prima, maar ik was niet super vandaag."

"Ik heb Froome wel een beetje in de gaten gehouden vandaag. Ik had het idee dat hij het wat moeilijk kreeg op vijf kilometer van de aankomst. Toen heb ik ook even aangevallen, om te kijken of dit echt zo was of dat hij aan het spelen was. En hij kwam goed terug, dus hij is wel in orde."

Morgen wacht een vlakke rit naar Praia a Mare. De verwachting is dan ook dat het roze niet van schouders zal wisselen. Dumoulin heeft nu een achterstand van 16 seconden op Yates. Esteban Chaves, de nummer twee van vandaag, completeert de top drie en heeft 26 seconden achterstand op de leider.