Verstappen hoopt extra stap te maken in Spanje

Na een desastreus verlopen Grand Prix in Azerbeidzjan staat de focus dit weekend gericht op Spanje. Tijdens de persconferentie blikte Max Verstappen nog één keer terug op de race in Baku, waarbij zowel hij als teamgenoot Daniel Ricciardo uitvielen, nadat ze elkaar raakten.

"Je wil natuurlijk nooit crashen en zeker niet met je teamgenoot. We zullen proberen om dat te voorkomen. Ik zal de volgende keer iets meer marge laten, een paar millimeter", aldus Verstappen, die het nog steeds goed met zijn Australische collega kan vinden. "Direct na het voorval heb ik hem al gesproken. We hebben veel respect voor elkaar en realiseren ons allebei dat het fout was. Natuurlijk wil je niet samen crashen, maar we hebben onderling geen verkeerde gevoelens."

De Spaanse Grand Prix is voor Verstappen een bijzondere; twee jaar geleden schreef hij deze race als jongste coureur ooit op zijn naam, nadat Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg elkaar van de baan ramden. Daarnaast heeft de bolide van Aston Martin Red Bull een aantal upgrades gehad.

"Hopelijk kunnen we het gat nog een beetje verder dichten en er ook in de kwalificatie nog iets beter bij zitten. Dat zou geweldig zijn. Maar het is afwachten waar de andere teams mee komen", blikt Verstappen vooruit. "We zullen daar morgen een eerste idee van krijgen. Maar we hopen vooral op zaterdag in de kwalificatie een stap te kunnen maken. En als het hier heel positief gaat, dan ziet het er ook goed uit voor Monaco."