Amsterdam naar finale na slimme zege op Bloemendaal

Met een overtuigende 0-3 overwinning heeft Amsterdam zich in de derde wedstrijd van de halve finale van de play-offs naar de finale en een EHL-ticket gehockeyd. Na twee spectaculaire wedstrijden zaterdag (5-5) en zondag (2-2), was het nu een tactischer duel waarin spits Mirco Pruyser met een goal en assist beslissend was en Amsterdam-keeper Jan de Wijkerslooth uitblonk.

Amsterdam begon beter aan de wedstrijd en kwam terecht op voorsprong via een tip-in via goaltjesdief Pruyser. Daarna kwam Bloemendaal sterk terug, maar vier strafcorners leverden niets op. Vlak voor de rust was het Buissant die knap de 0-2 maakte, na weer een actie van Pruyser.

Dat een hard werkend Amsterdam van coach Graham Reid helemaal inzakte bij balbezit van Bloemendaal en met z’n allen verdedigden, leek De Mussen van Michel van den Heuvel te verrassen. Bij Bloemendaal zal het gevoel leven dat ze het dit weekend af hadden kunnen maken. Ook bij een 0-3 achterstand wisten Florian Fuchs en Thierry Brinkman niet tot scoren te komen, mede dankzij een sterke Amsterdamse keeper De Wijkerslooth.

Vorig jaar was Kampong in Bloemendaal overigens ook al twee keer op ’t Kopje te sterk in de halve finale. Bloemendaal had nog geen wedstrijd verloren dit seizoen. Nu wacht voor Bloemendaal nog de wedstrijd om het EHL-ticket zondag in Eindhoven tegen Oranje-Rood. Amsterdam speelt zondag thuis tegen Kampong de eerste wedstrijd om de landstitel.

Bloemendaal-Amsterdam 0-3 (0-2):
’21 Mirco Pruyser 0-1
’35 Jan Willem Buissant 0-2
’46 Valentin Verga 0-3