Promotie heel ver weg voor N.E.C na nederlaag in Emmen

FC Emmen heeft donderdagmiddag een overtuigende 4-0 zege geboekt op N.E.C in de play-offs voor promotie naar de Eredivisie.

FC Emmen schoot uit de startblokken en na acht minuten spelen was de stand al 2-0. Na vijf minuten spelen kopte Jeroen Veltmate uit een hoekschop de 1-0 tegen de touwen, Drie minuten later was het weer raak en wederom was de thuisploeg trefzeker met een kopbal. Nick Bakker werd de gevierde man.

N.E.C was aanvallend onmachtig in de eerste helft en schoot geen enkele keer en had ook geen enkel balcontact in het vijandelijke strafschopgebied. Na 32 minuten spelen nam FC Emmen een 3-0 voorsprong. Youri Loen ontfermde zich over een vrije trap en via de muur werd doelman Marco van Duin voor de derde keer verslagen.

N.E.C-trainer Pepijn Lijnders besloot in de rust twee keer te wisselen, maar het spel van de ploeg werd aanvallend nauwelijks beter. Ze wisten het vijandelijke doel wel voor het eerst onder vuur te nemen, maar doelman Dennis Telgenkamp bleef eenvoudig op de been.

Een minuut voor tijd leek FC Emmen de doodsteek uit te delen aan N.E.C in hun jacht op promotie naar de Eredivisie. Glenn Bijl strafte knullig balverlies van Janio Bikel genadeloos af en maakte de 4-0. Komende zondag volgt de return in Nijmegen.