Telstar te sterk voor De Graafschap in heenduel play-offs

Telstar heeft donderdagmiddag een nipte zege geboekt op De Graafschop in het heenduel van de play-offs voor promotie naar de Eredivisie.

In de reguliere competitie hadden beide ploegen in de onderlinge wedstrijden één keer gewonnen, waar Telstar het seizoen als zesde was geëindigd en De Graafschap stond na 38 wedstrijden vierde.

Na twintig minuten spelen opende de thuisploeg de score. Melvin Platje profiteerde optimaal van een fout in de verdediging van De Graafschap en schoot keihard de 1-0 binnen. De Graafschap ging op zoek naar een antwoord en Tarik Tissoudali kreeg een mogelijkheid op de gelijkmaker, maar schoot na een mooie actie naast. Voor rust kreeg Telstar een uitgelezen mogelijkheid om op 2-0 te komen, maar Andrija Novakovic stuitte op doelman Filip Bednarek.

De bezoekers kwamen een minuut voor rust met een man minder te staan. Sven Nieuwpoort kreeg na veertig minuten zijn eerste gele kaart en kreeg vier minuten later ook de tweede gepresenteerd. De toegekende vrije trap werd door Mohamed Hamdaoui tegen de lat geschoten, waarna Novakovic attent de rebound binnenschoot, maar de treffer werd onterecht afgekeurd vanwege buitenspel.

Elf minuten na rust wist Telstar te profiteren van de man-meer-situatie. De ploeg van Mike Snoei zette een counter in, waarbij Platje de bal meegaf aan Novakovic en de Amerikaanse spits schoot raak: 2-0. Ondanks de nummerieke minderheid kwam De Graafschap beter in de wedstrijd en was de 2-1 terecht te noemen. Myenty Abena stelde met een voorzet vanaf de rechterflank Daryl van Mieghem in staat om de aansluitingstreffer te scoren.

Twee minuten na de 2-1, was viel na 74 minuten ook 2-2. Na een uitstekende voorzet vanaf de rechterflank kopte Fabian Serrarens de gelijkmaker binnen. Telstar wist zich te herstellen van de twee tikken en kwam na 77 minuten weer op voorsprong. Een fraaie vrije trap van Hamdaoui was Bednarek te machtig.

Beide ploegen zouden de wedstrijd met tien man eindigen nadat Toine van Huizen zes minuten voor tijd ook zijn tweede gele kaart kreeg. Komende zondag wordt om 12:30 de return afgewerkt in Doetinchem.

Andrija Novakovich (l.) in duel met Lars Nieuwpoort. (PRO SHOTS/Remko Kool)
Andrija Novakovich (l.) in duel met Lars Nieuwpoort. (PRO SHOTS/Remko Kool)