Cillessen oogst lof: "Blij dat ik de kans kreeg"

Jasper Cillessen keept normaal gesproken alleen bekerduels van Barcelona, maar woensdag mocht hij ook opdraven in de thuiswedstrijd tegen Villarreal.

Barcelona won haar voorlaatste thuiswedstrijd van dit seizoen in La Liga met 5-1 en Cillessen maakte op zowel de Spaanse media als trainer Ernesto Valverde een uitstekende indruk. "Het klopt dat Iniest geweldig speelde, dat Dembélé tweemaal scoorde en dat Messi op de topscorerstitel aast. Maar de Nederlandse doelman verdient ook een vermelding", schreef Marca.

Volgens de krant zou Cillessen bij iedere andere club in La Liga, met uitzondering van de Madrileense clubs, een basisplek hebben. Ook Valverde is zeer tevreden. "Ik wilde Jasper belonen met een basisplaats in een competitieduel, omdat hij zo'n goede doelman is." Het was sinds zijn komst bij Barça pas het tweede optreden van de oud-Ajacied in de Spaanse competitie.

"Ik ben erg blij met de beloning van de trainer in de vorm van een basisplaats", reageert de 29-jarige Cillessen zelf op de officiële website van zijn club. "Het laat zien dat ik hard werk op de training en in de bekerwedstrijden. Ik ben blij en dankbaar dat de trainer me deze kans geeft."