'Suarez slachtoffer van komst Griezmann bij Barcelona'

Barcelona hoopt zich komende zomer te versterken met Antoine Griezmann, maar voor Luis Suarez zou die transfer wel eens slecht kunnen uitpakken.

De Spaanse kampioen zou namelijk bereid zijn om Suarez te verkopen als Griezmann inderdaad naar Camp Nou wordt gehaald. Dat meldt Radio Catalunya. De oud-speler van Ajax leek in een interview de transfer van Griezmann aan te kondigen. Barcelona is naar verluidt klaar om de transferclausule van 100 miljoen euro voor de Fransman te activeren.

Luis Suarez kwam in de zomer van 2014 over van Liverpool, ondanks dat hij na het bijtincident op het WK in Brazilië voor enkele maanden geschorst was. De 31-jarige aanvaller scoorde tot nu toe 151 keer in 196 officiële duels van Barça. Dit seizoen staat de teller op dertig goals in 49 wedstrijden.

Atlético Madrid lijkt er intussen alles aan te willen doen om Griezmann voor de club te behouden. De Europa League-finalist keurde deze week met een statement de continue geruchtenstroom rond de speler af. Josep Maria Bartomeu, de president van de Catalaanse grootmacht, verklapte namelijk dat de club al met Griezmann had gesproken.