Van der Meyde over Kluivert: "Doei, we zoeken wel iemand anders!"

Andy van der Meyde stelt dat Ajax Justin Kluivert en Matthijs de Ligt moet laten gaan als zij niet langer voor de club willen spelen.

In een eerder stadium werd al bekend dat Kluivert zijn contract bij Ajax, dat volgend jaar zomer afloopt, niet wil verlengen en zijn zinnen heeft gezet op een transfer en woensdagmorgen werd duidelijk dat ook De Ligt de wens heeft om Amsterdam na dit seizoen te verlaten.

"Bij Ajax is niemand onvervangbaar, dus ook Kluivert en De Ligt niet", vertelt Van der Meyde in gesprek met Ajax Showtime. "We hebben het altijd zo gedaan. Je wilt graag voor Ajax spelen of niet en als je het niet meer wilt, dan moet je maar weggaan. Zo simpel is het."

"Je moet niet blijven smeken of iemand wilt blijven. Als je niet meer wilt jongen, dan ga je toch weg? Doei, we zoeken wel iemand anders! Niemand is groter dan Ajax", klinkt het stellig uit de mond van de voormalige vleugelspeler.

Ajax lijkt zich te gaan versterken met FC Utrecht-speler Zakaria Labyad en Van der Meyde is positief over de Marokkaan. "Het is een hele makkelijke jongen. Hij is heel rustig en relaxt en heeft helemaal geen grote mond. Hij doet gewoon altijd zijn best en kan heel erg goed voetballen. Hij heeft geen arrogantie of iets wat daar op lijkt en het is gewoon echt een goede jongen. Ik ken hem als sinds hij bij PSV voor het eerst mee mocht trainen en er is niet aan te merken op hem."