Boca Juniors: "Ajax heeft het bod op Magallán weer verbeterd"

Ajax wordt al tijden in verband gebracht met verdediger Lisandro Magallán en nu heeft de voorzitter van zijn club Boca Juniors de interesse bevestigd.

"We hebben twee aanbiedingen van Ajax afgewezen en nu hebben ze het aanbod weer verbeterd", aldus Daniel Angelici tegenover Closs Continental. De voorzitter van de Argentijnen gaf enkele dagen geleden al aan dat er contact is tussen beide partijen. Toen stelde hij echter dat Ajax kansloos is om hem te contracteren. "Onze spelers zijn niet te koop en dat moet de speler zelf ook niet willen."

Nu lijkt dat een sterk staaltje blufpoker te zijn, want bij het verbeterde bod blijkt er plotseling meer mogelijk. ''We gaan het bod wederom goed bekijken, omdat we de carrière van een eigen pupil niet in de weg willen zitten", aldus de flamboyante voorzitter in een nieuw interview. De Telegraaf meldde woensdag al dat het gaat om een bod van negen miljoen euro.

De Amsterdammers lijken daarmee dus een goede kans van slagen te hebben, nadat het gerucht al maanden circuleerde. De 24-jarige stopper staat sinds 2012 onder contract bij Boca Juniors. Die club betaalde destijds 1.2 miljoen euro voor zijn diensten. In de Johan Cruijff ArenA zou hij gelden als een waardevolle upgrade ten opzichte van de onlangs vertrokken Nick Viergever. De club heeft aangegeven te zorgen voor een selectie die er staat in de voorrondes van de Champions League. De ervaren verdediger kan daarbij helpen als de clubs daadwerkelijk een akkoord bereiken.