Goffin te sterk voor Haase in tweede ronde Madrid

Robin Haase is op het masterstoernooi in Madrid uitgeschakeld in de tweede ronde. De Nederlander verloor in twee sets van de Belg David Goffin: 7-5, 6-3.

In de eerste ronde van het masterstoernooi boekte Haase nog een knappe overwinning tegen de Zuid-Koreaan Chung Hyeon. In de eerste set kwam Haase twee keer terug van een break achterstand tegen Goffin, maar bij een 6-5 in het voordeel van de Belg verloor Haase voor de derde keer zijn service.

In de tweede set ging Goffin, de nummer tien van de wereldranglijst, beter serveren en daar had Haase geen antwoord op. In vijf servicegames wist de nummer 41 van de wereld, maar drie punten te pakken op de service van de Belg, terwijl Haase alle moeite had om zijn eigen servicegames te behouden. Een break in de tweede set was voldoende voor Goffin om wedstrijd te winnen.

Ook in de dubbel had Haase geen succes. Samen met zijn partner Jean-Julien Rojer verloor het Nederlands koppel in drie sets van de als vijfde geplaatste Jamie Murray/Bruno Soares: 4-6 6-3 10-6.