'Dani Alves moet vrezen voor WK-deelname'

Dani Alves won dinsdagavond de Franse beker, maar hij liep daarbij wel een blessure op die zijn WK-deelname met Brazilië in gevaar brengt.

De rechtsback van Paris Saint-Germain ging tien minuten voor tijd naar de grond en moest enkele minuten later gewisseld worden in duel met derdeklasser Les Herbiers. De club heeft nog geen uitspraken gedaan over de ernst van zijn kwetsuur, maar het Braziliaanse medium UOL Esporte meldt dat hij tests heeft ondergaan om zijn knieschade te onderzoeken. Daaruit zou zijn gebleken dat hij problemen heeft met zijn kruisband. Deze week volgen er meer onderzoeken om de exacte schade in kaart te brengen, meldt het medium, wat in de tekst zegt te vrezen voor zijn WK-deelname.

De Braziliaanse afdeling van FOX Sports vroeg naar zijn situatie bij Rodrigo Lasmar. De dokter van de nationale ploeg laat weten nog geen conclusies te kunnen trekken. "Ik moet wachten op de resultaten van de onderzoeken", stelt hij. Bondscoach Tite maakt maandag zijn selectie voor het WK bekend en Alves is, mits fit, een zekerheidje binnen de ploeg van De Goddelijke Kanaries.