MLB: Yankees kloppen Red Sox, dramatisch optreden pitcher Bundy

De honkballers van de New York Yankees hebben de eerste wedstrijd in de drie wedstrijden durende serie tegen de Boston Red Sox gewonnen. In de Bronx waren de Yankees met 3-2 te sterk, onder meer door twee homeruns van Giancarlo Stanton. De teams zullen elkaar nog vaak zat ontmoeten overigens: in totaal staan dit seizoen negentien onderlinge duels gepland.

In Baltimore had Orioles-pitcher Dylan Bundy niet echt zijn dag en dat is nog zacht uitgedrukt. De startende werper kreeg in de eerste inning maar liefst vier homeruns en in totaal zeven runs om de oren van de Kansas City Royals, alvorens hij - zonder ook maar één Royals-speler uitgegooid te hebben - naar de bank gehaald werd.

Bundy kreeg daardoor de twijfelachtige eer om als eerste werper in de lange geschiedenis van de MLB vier homeruns tegen te krijgen zonder ook maar één out te noteren. De Orioles deden in de laatste innings nog wel iets terug, maar met de van een blessure teruggekeerde Jonathan Schoop hadden ze geen kans meer om nog te winnen: 7-15.

Waar Bundy er helemaal niks van bakte, was dat totaal anders voor James Paxton. De werper van de Seattle Mariners gooide tegen de Toronto Blue Jays een no-hitter, waarbij zoals de naam al suggereert niemand van de tegenstanders een hit laat noteren. Paxton is de eerste Canadees ooit die dat op Canadese bodem voor elkaar krijgt in de MLB.

Uitslagen MLB dinsdag
St Louis Cardinals - Minnesota Twins 1-7
Baltimore Orioles - Kansas City Royals 7-15
New York Yankees - Boston Red Sox 3-2
Philadelphia Phillies - San Francisco Giants 4-2
Toronto Blue Jays - Seattle Mariners 0-5
Cincinnati Reds - New York Mets 7-2
Tampa Bay Rays - Atlanta Braves 0-1
Milwaukee Brewers - Cleveland Indians 3-2
Chicago Cubs - Miami Marlins 4-3
Texas Rangers - Detroit Tigers 4-7
Chicago White Sox - Pittsburgh Pirates 6-10
Colorado Rockies - Los Angeles Angels 4-2
Oakland Athletics - Houston Astros 2-4
Los Angeles Dodgers - Arizona Diamondbacks 5-8
San Diego Padres - Washington Nationals 0-4

Paxton had een lekkere dag (Bron: YouTube)

Bundy had een rukdag van ongekende proporties (Bron: YouTube)