EA geeft schatting install base PlayStation 4 en Xbox One

Microsoft geeft geen verkoopcijfers meer over hun hardware, wat het lastig maakt om te weten hoe goed (of slecht) Xbox One verkoopt. Dankzij een schatting van EA weten we dat dit getal rond de 35 miljoen ligt.

Volgens EA was de gecombineerde install base van PlayStation 4 en Xbox One aan het einde van 2017 103 miljoen. We weten dat PlayStation 4 op dat moment 73.6 miljoen keer was verkocht, wat Xbox One op zo'n 29.4 miljoen eenheden plaatst. In het verleden heeft EA echter de Japanse markt buiten beschouwing gelaten en is het mogelijk dat EA 'dubbele' consoles (denk bijvoorbeeld aan vervangende consoles) buiten beschouwing laat. Volgens insiders ligt het aantal verkochte Xbox One-consoles rond de 35 miljoen, dus als je de zes miljoen verkochte PlayStation 4-consoles in Japan buiten beschouwing laat, dan kom je al een stuk dichter in de buurt van dat getal.

Uiteindelijk blijven het schattingen en blijft het onduidelijk tot Microsoft zelf cijfers naar buiten brengt. Microsoft voelt wel de hete adem van Nintendo: EA verwacht dat Nintendo aan het einde van 2018 zo'n dertig miljoen Switch-consoles aan de man heeft gebracht, wat in lijn is met de verkoopverwachtingen van Nintendo zelf.

Xbox One X console