Roman Polanski: #MeToo is hypocriet

Volgens Roman Polanski is de #MeToo beweging "één grote massa hysterie, waarbij iedereen maar van alles en nog wat beschuldigd kan worden". De regisseur, die zelf meerdere aanklachten aan zijn broek heeft hangen wegens seksueel ontoelaatbaar gedrag, vindt dat "er vooral uit angst gereageerd wordt". Dit liet hij weten aan de Agence France-Presse.

"Het is allemaal zo hypocriet. Maar ik denk dat dit iets is wat van tijd tot tijd gebeurt in de maatschappij. Soms is het heel dramatisch, zoals bij de Franse revolutie en soms is het wat minder bloederig, zoals in 1968 in Polen het geval was", aldus een boze Polanski.

De regisseur werd vorige week, evenals Bill Cosby, uit de Academy of Motion Picture Arts and Sciences gezet, nadat hij in opspraak was geraakt wegens het hebben van seks met een 13-jarig meisje. Hoewel de zaak verjaard is, omdat het incident 40 jaar geleden plaatsvond, heeft Polanski uiteindelijk wel schuld bekend. Al ging dat niet van harte; volgens hem 'bedreven de twee de liefde omdat ze dat beiden wilden'.

Polanski vluchtte vanuit de Verenigde Staten terug naar Europa, waar hij vanwege zijn dubbele paspoort (Frans en Pools) in Frankrijk kan leven, zonder bang te hoeven zijn dat hij wordt opgepakt en uitgeleverd. De advocaat van Polanski vecht zijn verwijdering uit de Oscar-vereniging nog steeds aan en dreigt de organisatie aan te klagen als ze zijn lidmaatschap niet herzien.

Roman Polanski: #MeToo is hypocriet
Roman Polanski: #MeToo is hypocriet (Foto: BuzzE)