Bokser Golovkin verdedigt wereldtitels met gemak

Voor het boksen keren we nog even terug naar het weekeinde, waar Gennady Golovkin zijn wereldtitels in het middengewicht (-72,6kg) met relatief gemak heeft kunnen verdedigen. De Kazach zou een rematch vechten tegen Saul Canelo Alvarez, maar door dopingproblemen van de Mexicaan ging dat niet door.

Golovkin wilde dolgraag gewoon vechten, maar de avond in Las Vegas ging, ook met een andere tegenstander, niet door. Toch kon de Kazach nog de ring in, want in Carson in Californië stond hij dan tegenover de Armeense Amerikaan Vanes Martirosyan. 

Het leek een wat oneerlijk gevecht te worden: Golovkin domineert het middengewicht, Martirosyan vocht zijn hele loopbaan in het lichtmiddengewicht (-69,9kg) en kwam na zijn verloren partij tegen Erislandy Lara, op 21 mei 2016, niet meer in actie.

Een oneerlijk gevecht werd het eigenlijk ook. Martirosyan kwam er geen moment aan te pas en al in de tweede ronde deelde Golovkin met een stevige barrage de genadeklap uit. De wereldtitels bij de WBC, WBA, IBF en IBO bleven zo in handen van GGG.

In Carson werd overigens nog een wereldtitelgevecht gevochten en wel bij de vrouwen. De 36-jarige Noorse Cecilia Brækhus is al bijna tien jaar ongekend dominant in het weltergewicht (-66,7kg), en dat veranderde niet: de Amerikaanse Kali Reis ging er in tien ronden aan, de 33e zege in 33 profgevechten voor de Noorse grootheid.

In de O2 Arena in Londen stond ook een wereldtitel op het spel. De Puerto Ricaan Emmanuel Rodriguez werd na twaalf ronden als winnaar aangewezen in het gevecht met thuisfavoriet Paul Butler en hield zo zijn IBF-wereldtitel in het bantamgewicht (-53,5kg).