NHL: Kampioenen Penguins uitgeschakeld, Capitals na 20 jaar bij laatste vier

In de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL zijn de regerend kampioenen uitgeschakeld: de Pittsburgh Penguins wonnen in de vorige twee seizoenen de Stanley Cup, maar in de halve finales van de Eastern Conference werd de ploeg uitgeschakeld door de Washington Capitals.

De Capitals begonnen met een 3-2 voorsprong in de serie aan duel zes, gespeeld in Pittsburgh. Alex Chiasson zette de Caps op voorsprong, maar een prima schot van Kris Letang zette de Penguins niet veel later op gelijke hoogte. Verder werd er niet meer gescoord en dus moest overtime gespeeld worden.

Daarin had Tom Kuhnhackl de winnende goal namens de Penguins op de stick, maar de Duitser schoot vol op de paal. Op aangeven van Alex Ovechkin was het vervolgens diens Russische landgenoot Evgeny Kuznetsov die de serie besliste met zijn golden goal.

Voor de Capitals, toch bijna altijd wel van de partij in de play-offs, is het pas de derde keer in de geschiedenis dat de Conference Finals - de laatste vier - gehaald worden. Dat lukte voor het laatst in 1998, toen de Buffalo Sabres verslagen werden, alvorens de Detroit Red Wings met 4-0 te sterk waren in de finale. Dit keer strijden de Capitals in de finale in het oosten tegen de Tampa Bay Lightning.

Penguins - Capitals (Bron: YouTube)

In het westen maken de Winnipeg Jets en Nashville Predators zich op voor een zevende en beslissende ontmoeting. In Winnipeg konden de Jets het afmaken, maar dat zat er geen moment in. Viktor Arvidsson schoot de Predators al na een minuut op voorsprong en dat gaven ze niet weg.

Vooral Filip Forsberg schitterde weer. In de tweede periode brak de Zweed zijn stick, maar dat loste hij perfect op: hij pakte een nieuwe aan van de bank en stoomde gelijk door naar het doel, waar hij de 0-2 maakte. De 0-3 was eveneens een pareltje, waarbij Forsberg de puck achterom tussen zijn benen door in de goal schoot. Arvidsson maakte het enkele minuten voor tijd af: 0-4.

 

Jets - Predators, game 6 (Bron: YouTube)