John Travolta als beruchte maffiabaas in nieuwste trailer Gotti

Het lijkt erop dat er eindelijk weer een goede maffiafilm aan zit te komen. John Travolta zal in de biografische misdaadthriller Gotti het beruchte titelpersonage spelen: John Gotti Sr., een van de grootste maffiabazen ooit, die over New York regeerde in de jaren '80 en '90.

De film vertelt het waargebeurde verhaal van de familie Gotti. John Gotti was hoofd van de maffiafamilie Gambino, die in zijn tijd de grootste en machtigste misdaadorganisatie van de Verenigde Staten was. Bekend als de 'Dapper Don' maakte John's flamboyante en uitgesproken persoonlijkheid hem tot een van de meest bekende gangsters van de 20e eeuw. In 2002 is de beruchte maffiabaas overleden aan de gevolgen van kanker.

Ter gelegenheid van de eerste privé-screening van de film op het Cannes Film Festival op 15 mei is er nu een nieuwe trailer verschenen. Naast John Travolta zal de cast onder andere bestaan uit Kelly Preston (From Dusk Till Dawn), Stacy Keach (American History X, Prison Break), Pruitt Taylor Vince (Mississippi Burning), Chris Mulkey (Captain Phillips, Twin Peaks) en Lydia Hull (Marauders). Gotti wordt geregisseerd door Kevin Connolly (Entourage). Het wordt verwacht dat de film in juni in de Nederlandse bioscopen zal verschijnen.