Bijna 800.000 kijkers laatste Voetbal Inside bij RTL

De laatste aflevering van het praatprogramma Voetbal Inside, dat bij RTL het onderspit moest delven nadat deugmensen en permagekwetsten weigerden gewoon weg te zappen maar in plaats daarvan stampvoetend de tranen uit de ogen huilde, op RTL7 is maandagavond door 786.000 mensen bekeken. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Daarmee was het programma nummer zes op de lijst van best bekeken programma's van de avond na onder meer Radar en Spoorloos die ruim een miljoen kijkers op NPO1 trokken.

Na vele jaren en onder verschillende namen door RTL te zijn uitgezonden, verkast het programma van Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp in het nieuwe voetbalseizoen naar Veronica (Talpa), die gewoon lekker schijt heeft aan dergelijk gejankzak. Het afgelopen seizoen van Voetbal Inside was turbulent. Na verschillende relletjes maakten Genee, Derksen en Van der Gijp bekend dat ze RTL gingen verlaten.

Het trio maakt de komende zomer op RTL4 nog een dagelijkse talkshow rond het WK voetbal in Rusland onder de titel VI Oranje blijft thuis. Dat wordt uitgezonden op het tijdslot van RTL Late Night.

Bijna 800.000 kijkers laatste Voetbal Inside
Bijna 800.000 kijkers laatste Voetbal Inside (Foto: BuzzE)