Jong Cambuur wint beker, trofee en KNVB ontbreken

Jong Cambuur heeft de beker voor belofte-elftallen gewonnen. De Friezen rekenden in de finale met 1-3 af met Jong PEC Zwolle. Groot feest voor de spelers, maar er ontbrak wel één belangrijk ding: een huldiging. In Zwolle was helemaal geen officiële vertegenwoordiger van de KNVB aanwezig en ook van de beker ontbrak ieder spoor.

De spelers wilden daarna in de kleedkamer maar een feestje bouwen, maar ook dat viel in duigen. "Is er geen schaal met bitterballen ofzo?" Met deze schaal wilden de Leeuwarders feestvieren, maar ook dat slaagde niet. Technisch directeur Foeke Booy sprak er schande van de gehele situatie die voor de voetballers zoveel mooier had kunnen zijn.

Namens voetbalbond KNVB liet directeur Jan Dirk van der Zee in een reactie weten dat een huldiging helemaal niet op de rol stond. "Dit is met de clubs zo afgesproken. Sorry. Felicitaties gaan natuurlijk naar Jong Cambuur, maar helaas vinden er in de (extra) beloften competitie geen officiële huldigingen plaats zoals in andere competities. Dit is van te voren ook afgesproken met de teams. De beker is dan ook een extraatje. Wordt georganiseerd om meer wedstrijden te spelen. Ik snap de verwarring."

Bij Cambuur waren ze van deze afspraken in ieder geval niet op de hoogte.