Balotelli: "Elke keer die f*cking Franse scheidsrechters"

Mario Balotelli heeft zich volledig laten gaan omdat hij het niet kon verkroppen dat hij geel kreeg. "Elke keer die f*cking Franse scheidsrechters."

De Italiaanse spits speelde zondag met zijn club Nice tegen Olympique Marseille en was daarin al na vijf minuten op fraaie wijze trefzeker. Later in het duel ging het toch weer mis voor de robuuste aanvaller. Scheidsrechter Antony Gautier gaf hem geel omdat hij tegenstander Bouna Sarr zou hebben geraakt.

Dat was alweer de negende gele prent voor de oud-speler van Manchester City en Liverpool, die ook al een keer met rood van het veld werd gestuurd. Zondag voelde de berisping van Balotelli vermoedelijk zo onterecht dat de stoppen doorsloegen. Toen hij in de rust van het veld liep, vingen de camera's van Canal+ zijn tirade op. "Elke keer, f*cking Franse scheidsrechters, elke keer", schreeuwde hij in het Engels.

De rebelse aanvaller riskeert daarmee een lange schorsing wat waarschijnlijk betekent dat hij zijn laatste wedstrijd in Franse dienst al heeft gespeeld. Het contract van Balotelli loopt na dit seizoen af en een verlenging ligt niet voor de hand, ondanks dat hij op het veld prima heeft gepresteerd. Hij scoorde zestien keer in 26 competitieduels en was ook in de Europa League flink op dreef. Zijn acties buiten het veld maken dat de club hem vermoedelijk toch liever ziet gaan.

De vorige keer dat iemand zo uit zijn stekker ging over de arbitrage, kreeg Zlatan Ibrahimovic een schorsing van vier wedstrijden aan zijn broek. In 2015 noemde hij Frankrijk een sh*tland toen hij zich beperkt voelde door de scheidsrechter. Later bood hij daar zijn excuses voor aan. Over de uitlatingen van Balotelli heeft de bond zich nog niet uitgesproken.