RD plaatst ook andere homoadvertentie niet

Het Reformatorisch Dagblad heeft een omstreden advertentie over homorelaties afgewezen. De advertentie was bedoeld als een reactie op een eind maart bij de krant verspreide flyer. Daarop stond een advertentie van het kledingbedrijf Suitsupply van zoenende mannen maar op de flyer met een groot rood kruis erdoorheen.

De flyer, van de christelijke stichting Civitas Christiana, was een protest tegen 'de onsmakelijke reclame' van Suitsupply. Naar aanleiding daarvan was activist Jasper Klapwijk een crowdfundingsactie begonnen om een advertentie in het RD te krijgen die positief was over relaties tussen mensen van hetzelfde geslacht. Krant en Klapwijk hadden er overleg over. Maar de krant plaatst deze advertentie dus toch niet.

Commercieel manager Cees Hovius: ,,De advertentie heeft het over onvoorwaardelijke liefde en suggereert daarmee dat er ook intieme liefdesrelaties moeten kunnen bestaan tussen mensen van hetzelfde geslacht." En: ,,Naar onze overtuiging biedt de Bijbel alleen ruimte aan deze liefdesrelaties binnen een huwelijk tussen man en vrouw. Daarom moeten we de advertentie afwijzen."

RD plaatst ook andere homoadvertentie niet
RD plaatst ook andere homoadvertentie niet (Foto: ANP)