Drone belemmert reanimatie hoogzwangere vrouw

De politie stelt een onderzoek in naar een drone die maandagochtend rond 10.30 uur 7 mei aan de Stationsweg in Hulst vloog. Daar was op dat moment een reanimatie van een hoogzwangere vrouw bezig.

Vliegen met een drone boven de bebouwde kom bij een incident waar een traumahelikopter wordt ingezet is gevaarlijk en strafbaar. Hulpverleners waren druk bezig met het redden van de levens van moeder en kind, de drone bracht deze hulpverlening in gevaar. De politie neemt de zaak dan ook hoog op en vraagt de eigenaar van de drone om zich te melden.

Ook is de politie op zoek naar getuigen die iets meer over het apparaat kunnen vertellen. Moeder en kind, dat met een spoedkeizersnede ter wereld is gekomen, zijn afgevoerd naar het ziekenhuis. Hun exacte toestand en identiteit wordt vanwege privacy niet gemeld. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844 of het tipformulier invullen.

Update 8 mei 09:37 uur
Inmiddels heeft de eigenaar van de drone zich gemeld bij de politie, zo blijkt uit een post op facebook. De drone verhinderde het veilig kunnen landen van de traumahelikopter die was opgeroepen om het leven van moeder en kind te redden. 

Drone belemmert reanimatie hoogzwangere vrouw (Foto: Stockfoto politie.nl)
Drone belemmert reanimatie hoogzwangere vrouw (Foto: Stockfoto politie.nl)