Niantic komt met tweede poging Pokémon GO Fest

Vorig jaar organiseerde Niantic het eerste Pokémon GO Fest, een festival in het Lincoln Park in Chicago waar spelers en fans van Pokémon GO samenkwamen voor de gezelligheid en natuurlijk om Pokémon te vangen.

Het evenement was echter een blamage. Spelers konden dankzij grote serverproblemen niet inloggen of werden de game steeds uitgegooid en de aanwezigen raakten dan ook snel gefrustreerd. De CEO werd uitgejoeld toen hij het podium bekwam, livestreams werkten slecht en al snel dropen mensen af. Uiteindelijk werd er aan veel mensen hun geld teruggegeven. Onderstaande video laat goed zien hoe en wat er precies gebeurde.

Toch komt Niantic dit jaar weer met Pokémon GO Fest. Op 14 en 15 juli vindt het Pokémon Go Fest 2018: A walk in the Park plaats in Lincoln Park in Chicago. Voor ons Europeanen die Chicago net te ver vinden, wordt er ook in Duitsland een evenement georganiseerd. Van 30 juni tot en met 1 juli is er in Dortmund een Safari Zone-event gepland in het Westfalenpark. Meer details over de invulling hiervan volgt op een later moment.