NASCAR-coureur Harvick wint autistenrace op 'Monster Mile'

NASCAR-coureur Kevin Harvick heeft zondag de Drive for Autism 400 gewonnen, de elfde race van het seizoen in de NASCAR Cup Series. Die werd verreden op de Dover International Speedway, ook wel de Monster Mile genoemd.

Gedoe in de eerste ronden, met onder meer Michael McDowell en Corey Lajoie, zorgde voor wat oponthoud, maar daarna kon de eerste stage zonder grote problemen uitgereden worden. De stagewinst ging naar Harvick, voor Kyle Busch en Brad Keselowski. Denny Hamlin probeerde de pitstop zo lang mogelijk te rekken en kwam zonder brandstof te zitten op het moment dat de pitstraat gesloten werd wegens de caution na de stage, maar hij kon nog net op de laatste dampen naar binnen komen.

In de tweede stage zette de 59-jarige Derrick Cope zijn auto in de muur, waarodor het hele veld een pitstop kon maken. Harvick was in de tweede helft van de race lang de sterkste en ook Kyle Busch zat goed voorin, maar met een kleine 130 ronden te gaan kende hij een probleem en moest Busch naar binnen. Door zijn probleem kwam de nodige olie op de baan terecht, wat dan weer leidde tot een ietwat langdurige caution.

Kyle Busch in de problemen (Bron: YouTube)

De pitstop tijdens de caution ging niet zo best voor Harvick en bij de herstart was het Ricky Stenhouse Jr die de leiding had, voor Joey Logano en Clint Bowyer. Met 85 ronden te rijden had Bowyer inmiddels ruim de leiding in handen en op dat moment brak de hemel open: het ging regenen, wat gelijk tot een caution leidde, gevolgd door een rode vlag.

De groene vlag werd weer gezwaaid met 75 ronden op de teller en Bowyer behield de leiding, voor Harvick en Daniel Suarez. Harvick nam de leiding een dikke tien ronden later over van Bowyer en daarmee was het gedaan: niemand kwam meer in de buurt van de veteraan, die zijn vierde zege van het seizoen pakte.

Harvick viert de winst (Bron: YouTube)