Comeback hockeyers Amsterdam, Kampong naar finale

Ondanks een 2-0 achterstand en een eerste verloren wedstrijd op zaterdag, wisten de hockeyers van Amsterdam zondag in de halve finales van de play-offs in de Hoofdklasse nog terug te komen tot 2-2, ondanks dat Bloemendaal delen van de wedstrijd beter was.

Het beslissende moment kwam toen de Duitse spits Florian Fuchs een overtreding maakte op Jan Willem Buissant, waar de arbitrage aan de overkant geel voor gaf en een strafcorner: 2-2 via de push van Valentin Verga.

Daarna toverde Amsterdam-coach Graham Reid een konijn uit de hoge hoed, met het opstellen van de Belgische Nederlander Philip van Leeuwen als keeper bij de shoot-outs, in plaats van vaste keeper Jan de Wijkerslooth.

Van Leeuwen redde meteen de eerste shoot-out van Thierry Brinkman. Xavi Lleonart maakte shoot tijdens zijn shoot-out en het was verdediger Teun Rohof die Amsterdam met de 4-3 (in shoot-outs) naar de derde wedstrijd schoot, die donderdag gespeeld zal worden.

Kampong - Oranje-Rood
Kampong heeft zich voor het tweede jaar op rij geplaatst voor de finale van de play-offs om de landstitel. De Utrechtse formatie kwam zondagmiddag tegen Oranje-Rood wel goed weg. Pas in de slotminuut scoorde Philip Meulenbroek de 1-1. In de beslissende shootout-serie won Kampong.