Avengers: Infinity War in recordtijd naar miljard

Avengers: Infinity War heeft, zoals verwacht, in een recordtijd meer dan een miljard dollar binnen weten te harken in de bioscopen. Dit werd zojuist bekendgemaakt door BoxOfficeMojo, die de opbrengsten van alle bioscoopfilms bijhoudt.

Het was nog wel de vraag in hoeveel dagen de mijlpaal behaald zou worden en dat werd dus 11 dagen. De superheldenfilm neemt het stokje over van Star Wars: The Force Awakens, die dit in 12 dagen wist te doen. Het is knap dat de film het zo snel weet te bereiken, als in ogenschouw wordt genomen dat The Force Awakens uitkwam tijdens de wereldwijde feestdagen, rondom Kerst. Infinity War zag wel de grootste wereldwijde opening ooit, met onder meer India als een belangrijke markt. Over een week komt de film nog uit in China en Japan, en die landen hebben zich in het verleden ook bewezen als belangrijke markten voor Marvel-films.

Infinity War brengt alle losse verhaaleindjes van de afgelopen 18 Marvel-films bij elkaar. De Titan Thanos wil alle Infinity Stones verzamelen om zo de mensheid in perfecte balans te herstellen. In de hoofdrollen zijn onder meer Robert Downey Jr., Benedict Cumberbatch, Chris Pratt, Tom Holland, Mark Ruffalo en Josh Brolin te zien. De film is geregisseerd door de gebroeders Russo, die eerder het succesvolle Captain America: Civil War maakten. 

In Nederland leverde Avengers: Infinity War de beste opening ooit voor een superheldenfilm; er werd 650.000 euro opgebracht in het eerste weekend. Bioscoopzalen in Nederland mogen nog steeds het bordje 'Uitverkocht' ophangen bij de avondvoorstellingen.

Lees onze review hier!

Avengers: Infinity War in recordtijd naar miljard
Avengers: Infinity War in recordtijd naar miljard