Opnieuw ritzege Viviani in Giro d'Italia

Elia Viviani heeft na de tweede ook de derde etappe gewonnen in de Giro d'Italia. De Italiaanse sprinter van Quick-Step Floors was na 229 kilometer in Eilat de snelste voor Sacha Modolo en Sam Bennett. Danny van Poppel was de beste Nederlander met een vijfde plaats. Rohan Dennis blijft leider in het algemeen klassement.

Guillaume Boivin (Israel Cycling Academy), Enrico Barbin (Bardiani-CSF) en Marco Frapporti (Androni Giocatolli) waren de vluchters van de dag. Een kleine zes minuten kreeg het drietal, maar onder leiding van BMC hield het peloton alles onder controle.

Later kwam daar ook nog een renner van Quick-Step Floors erbij maar met nog zes kilometer te gaan was de vluchtpoging van de drie renners voorbij. In aanloop naar de sprint was het vooral de Belgische ploeg die perfect aantrok voor hun sprinter Viviani. Bennett ging in de sprint als eerste aan, met Viviani in het wiel. Ondanks dat Bennett flink van zijn lijn afweek kon de Italiaan toch naar zijn tweede overwinning van deze Giro sprinten.

Maandag is een reisdag voor de renners. Dinsdag gaat de koers verder op Sicilië.

Viviani na winst in derde etappe Giro d'Italia (Pro Shots / Action Images)
Viviani na winst in derde etappe Giro d'Italia (Pro Shots / Action Images)