Inter blijft in de race om CL-ticket

Internazionale heeft de hoop op een Champions Leagueticket nog niet opgegeven. Dankzij een 0-4 overwinning op Udinese blijft de ploeg in de race.
De ploeg van Luciano Spaletti heeft zichzelf een goede dienst bewezen door op bezoek bij het in de onderste regionen bungelende Udinese te winnen. Ranocchia, Rafinha en Icardi scoorden voor rust en Borja Valero verzorgde het slotakkoord.

De voormalig werkgever van Frank de Boer wist dat het moest winnen om kans te blijven houden op een ticket voor de Champions League. Aanvallen was het devies en dat lieten Candreva, Perisic en Icardi zich geen twee keer zeggen. Binnen tien minuten na de aftrap dwongen zij allemaal keeper Bizzarri tot een redding.

Hij was echter kansloos toen Andrea Ranocchia zijn doel onder vuur nam. Met een krachtige kopbal knikte hij keurig in het hoekje na een corner van Marcelo Brozovic. Daarmee had Inter zijn vroege voorsprong te pakken en gezien het spelbeeld was het eigenlijk alleen maar wachten op de volgende treffer.

Als door een klein wonder kwam die er pas kort voor rust. Rafinha schoot met links raak en in de blessuretijd van de eerste helft deed Mauro Icardi het met rechts. Met die ruime 0-3 marge deed de ploeg zich eigenlijk nog tekort, maar de overwinning was toen al wel binnen.

Het laatste beetje twijfel werd vrijwel direct na het rustsignaal weggenomen door Seko Fofana. De middenvelder van Udinese moest met rood van het veld en de trainer besloot direct een spits te offeren voor een verdediger, om zodoende de schade nog enigszins te beperken. Dat lukte, want alleen Borja Valero wist nog te scoren. Icardi was nog dicht bij zijn tweede van de middag, maar zijn van ruim 35 meter werd geblokt.

Door de overwinning komt Inter nu op 69 punten uit 36 wedstrijden. Ze bivakkeren daarmee op de vijfde plaats, maar houden wel druk op AS Roma en Lazio. De Romeinse ploegen staan allebei op zeventig punten en hebben bovendien een wedstrijd tegoed. Alleen de top 4 mag volgende seizoen meedoen aan de Champions League. Nummer vijf moet het doen met een ticket voor de Europa League.