Hake over nederlaag: "Belachelijk en onwaardig"

sc Cambuur Leeuwarden leek voor gisteren zonder grote problemen verder te gaan in de strijd om promotie/degradatie. Het eerste duel met FC Dordrecht werd met 4-1 gewonnen, dus leek er geen vuiltje aan de lucht. Maar gisteren voltrok zich een doemscenario. De Dordtenaren wonnen met dezelfde cijfers en waren ook de besten tijdens het nemen van strafschoppen.

Na afloop van de wedstrijd was trainer René Hake dan ook woedend. "Ik ben heel boos, pislink. Tegelijkertijd probeer ik vooral te kijken naar waarom dit fout is gegaan, want ik ben geen supporter maar trainer. We wonnen geen duels, geen tweede ballen, ik heb de jongens geprobeerd naar voren te schreeuwen en met wissels geprobeerd wat te doen", zo liet de trainer aan Voetbal International weten. "Ik heb na afloop in de kleedkamer gezegd dat dit belachelijk en onwaardig is. Een schande dat dit ons overkomt."

Ook routinier Martijn Barto snapte er niks van. "Ik heb er eigenlijk geen woorden voor wat ons is overkomen, we moeten ons helemaal kapot schamen met zijn allen."