Messentrekker aangehouden in AZC Weert

Een man die verblijft in het asielzoekerscentrum (AZC) in Weert is zondagochtend in het AZC aangehouden nadat hij met messen had gezwaaid. Een andere persoon, die ook in het AZC aanwezig was maar er niet woont, is ook ingerekend.

Tegen 10.30 uur vanochtend vertrokken agenten richting het AZC omdat daar sprake zou zijn van een dreigende situatie. Twee mannen misdroegen zich om nog onbekende redenen. Een van de twee begon vervolgens met messen te zwaaien.

De politie heeft de twee aangehouden. Er raakte niemand gewond.  

Update 15:28 uur
Het incident van vanochtend is ontstaan omdat daar een man illegaal verbleef. Toen COA-medewerkers de ongewenste gast daarop aanspraken, begon de AZC-bewoner bij wie hij in de kamer verbleef te dreigen. Eerst met woorden, daarna met messen. Ook de gast blijkt met messen te hebben gedreigd nadat hij werd verzocht het AZC te verlaten.

Een doortastend optreden van de politie heeft ervoor gezorgd dat er niemand bij het incident gewond is geraakt. De mannen worden verdacht van bedreiging en zitten vast. Wie de gast is en waarom hij met de bewoner in het Weertse AZC was, is niet duidelijk.