Sloëtjes in finale Champions League volleybal

Volleybalster Lonneke Sloëtjes heeft zich met het Turkse Vakifbank geplaatst voor de finale van de Champions League. Tijdens de Final Four in Boekarest werd het Italiaanse Conegliano opzij geschoven.

Bij Conegliano maakte de lang geblesseerde Robin de Kruijf een comeback en het was Sloëtjes die de Turkse setwinst in set één binnen sloeg. Ook in set twee was Sloëtjes weer van groot belang en wederom won Vakifbank de set. 

De wedstrijd kantelde vervolgens volledig. Vakifbank stapelde fout op fout en Conegliano ramde juist het ene na het andere punt binnen, waardoor ze er plots een beslissende vijfde set uit wisten te slepen. 

In de vijfde set nam Conegliano een 12-9 voorsprong, maar de Chinese Zhu Ting stond op en hielp Vakifbank langszij. Op 15-15 vroeg de voormalig bondscoach van Nederland, Giovanni Guidetti, een videochallenge aan na een vermeende overtreding van Conegliano en hij kreeg gelijk: 16-14 en dus de 3-2 winst voor Vakifbank.

In de finale staat de Turkse titelverdediger verrassend tegenover het Roemeense Alba Blaj. De thuisploeg wist het favoriete Galatasaray in vier sets te verrassen en haalde zo als eerste Roemeense club ooit de finale. Die wordt hopelijk wel spannender dan de vorige edities: de vorige zeven Champions League-finales bij de vrouwen eindigden allemaal in 3-0.