Van Gerwen, Noppert en Wattinema naar finaledag in Sinfeldingen

Michael van Gerwen, Danny Noppert en Jermaine Wattinema staan in de achtste finales van de European Darts Grand Prix. De darters wonnen in het Duitse Sinfeldingen zaterdag hun partij in de tweede ronde. 

Wattinema kwam als eerste in actie. Hij trof landgenoot Jelle Klaasen en die kwam sterk uit de startblokken. The Cobra pakte een 0-3 voorsprong. Vanaf dat moment ging het echter mis Klaasen, die vijf pijlen miste voor 4-0 en zes pijlen voor 4-2. Wattimena kwam terug in de partij en brak Klaasen met een veertiendarter in leg acht. The Machine Gun maakte het daarna in zijn eigen leg af via dubbel 10 (6-4).

Noppert trof Gerwyn Price. Met een 127-finish op de bullseye wist Noppert zijn tegenstander uit Wales te breken in de achtste leg. Price wist echter knap terug te komen tot 5-5, waarna Noppie ijzig koel bleef in de beslissende leg. Hij won met 6-5 en treft in de volgende ronde Peter Wright. Van Gerwen won 'regulier' met 6-2 van Alan Tabern. Darren Webster wacht zondagmiddag in de achtste finales. 

Voor Jan Dekker was zaterdag geen leuke dag. Hij ging er met 6-0 af tegen Simon Whitlock. Vincent van der Voort kwam nog dichtbij Rob Cross. Hij begon allesbehalve scherp aan de wedstrijd: na drie legs stond hij met 3-0 achter tegen de wereldkampioen. Die voorsprong leek Cross lange tijd vast te houden, maar de regerend wereldkampioen liet Van der Voort terugkomen tot 5-5. Voltage herpakte zich echter net op tijd en wist de Nederlander te verslaan.

Uitslagen European Darts Grand Prix - tweede ronde
Ian White 6-1 Madars Razma
Dave Chisnall 6-5 Matt Padgett
Jelle Klaasen 3-6 Jermaine Wattimena
Joe Cullen 6-5 Martin Schindler
Gerwyn Price 5-6 Danny Noppert
Michael Smith 6-5 Arron Monk
Kim Huybrechts 4-6 Kyle Anderson
Simon Whitlock 6-0 Jan Dekker

Daryl Gurney 4-6 Jamie Lewis
Darren Webster 6-3 Robert Marijanovic
Mervyn King 4-6 Paul Nicholson
Mensur Suljovic 6-5 Jamie Caven
Michael van Gerwen 6-2 Alan Tabern
Peter Wright 6-2 Kirk Shepherd
John Henderson 4-6 James Wade
Rob Cross 6-5 Vincent Van der Voort

Derde ronde (vanaf 13.00 uur)

Michael van Gerwen - Darren Webster
Dave Chisnall - Ian White
Jamie Lewis - Paul Nicholson
Michael Smith - Jermaine Wattinema
Peter Wright - Danny Noppert
Joe Cullen - Kyle Anderson
Mensur Suljovic - Simon Whitlock
Rob Cross - James Wade